world of mysteries
all the fears, they are back, aren't they? 
log in
don't hide yourself
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
••  Elfelejtettem a jelszavam!
chatbox
i'll whisper a secret
who's here?
i wanna see your face
Jelenleg 3 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 3 vendég :: 1 Bot

Nincs


A legtöbb felhasználó (28 fő) Kedd Szept. 24, 2013 12:06 am-kor volt itt.

new posts
read them every day
Játszótárs kereső
írta: Zhydrun Malgoth
Szomb. Feb. 17, 2018 8:35 pm
Shadowhunters frpg
írta: Aaron Moonroe
Pént. Feb. 16, 2018 3:25 pm
Stivali Italiani
Vendég
Kedd Nov. 07, 2017 2:12 pm
Hell or Heaven
Vendég
Pént. Márc. 10, 2017 12:14 am
Isabell R. Wallis
írta: Isabell R. Wallis
Pént. Jan. 06, 2017 1:50 pm
Cornelia Snow
írta: Cornelia Snow
Pént. Jan. 06, 2017 1:33 pm
Francia negyed
írta: Emma Miller
Hétf. Jan. 02, 2017 10:05 pm

Share| .

The marked ones - A megjelöltek

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go downwelcome to my world
avatar

► Residence :
♔ Depends...
► Age :
7
► Total posts :
182

ADMINISTRATOR ♔


TémanyitásTárgy: The marked ones - A megjelöltek Pént. Okt. 21, 2016 3:22 pm
Megjelöltek
Megjelöltek, vagy más néven Nephilimek. Ők egyszerű halandó kinézettel rendelkeznek, de mégis sokkal több van bennük ennél. A legendák szerint ők réges-régen az angyalok és emberek közös gyermekeik voltak, akik születésüktől kezdve különlegesek. Viszont állítólag évszázadokkal ezelőtt a tiszta vérű angyali félvérek kihaltak, és utódaikban csupán néhány képesség öröklődött tovább. Eleinte csak egyszerű gyermekekként viselkednek, majd mikor betöltik a tizenhatodik életévüket, megkapják a jelet. Ez a bizonyos jel eleinte csak   egy üres félhold a homlokon, majd mikor a megjelöltek betöltik a huszonharmadik életévüket, a hold kiteljesedik. A kiteljesedéshez rengeteg tanulás szükségeltetik, amit az iskolában tudnak elsajátítani. Mindegyik megjelölt rendelkezik néhány különleges képeséggel, aminek a használatát meg kell tanulniuk kiszabadítani magukból, majd irányítani azt. Mikor sikerrel járnak, megkapják a teljes jelet. Hogy mik a képességeik? Mindenki birtokolhat egyetlen egy elemet az öt közül. Tűz, Víz, Levegő, Föld és a Szellem. A birtoklója bármit meg tud tenni az elemmel, de ameddig nincs kiteljesedve a jel, csak apró trükkökre képesek a megjelöltek, mint például meggyújtani egy gyertyát, a tűz esetében.
Az iskola egy bentlakásos hely, ahol minden nap tanítás folyik. Az elemek birtoklásán kívül még egy képességük lehet, ami a megjelölt jellemét tükrözi. Lehet az példának jeléül gondolatolvasás, ám ez csak azoknál, akik túlzottan kíváncsi természetűek, mindenről tudni akarnak, majd ez meg is történik. A Nephilimek emberi táplálékon élnek, annak hiányában éppen úgy meghalnak mint az emberek. Huszonhárom és harminc ébes koruk között valamikor egyszerűen megállnak az öregedésben. Akár öt-hatszáz évig is eléldegélhetnek, hacsak nem ölik meg őket korábban. Ugyanis sok ellenségük van, legfőképpen a vámpírok, és a vadászok, de még a vérfarkasok is. Egyik kiemelkedő tulajdonságuk, hogy rájuk nem hat a vámpírok igézete... Sőt, ha egy vámpír megpróbálkozik vele, akkor az igézet visszaszáll a vámpírra. Ha egy vámpír megigéz azzal egy Megjelöltet, hogy maradjon csendben, akkor a vámpír jut erre a sorsra. Emellett pedig a Nephilimeknek sokkal kifinomultabbak az érzékeik, a hallásuk, látásuk, valamint egyik faj sem tudja őket megkülönböztetni az emberektől, ha a félholdat lefedik valamivel, akár alapozóval, vagy egy boszorkánytól szerzett ékszerrel, akkor senki nem mondja meg, hogy ők nem emberek, sem vámpírok, sem boszorkányok nem érzékelnek más erőket. Ha egy vérszívó megharapja őket, abban az esetben a vámpír kábulatba esik, olyanná változik néhány percre, mint egy drogos. Ez pedig a vesztét is okozhatja. A Nephilimeket csakis kizárulag lefejezéssel lehet megölni, egyébként minden seb beforr nekik, legyen bármiről is szó.
Az ember és nephilim közötti kapcsolatok nagyon különlegesek tudnak lenni, mivel ha egy nephilim megcsókol egy embert, attól a pillanattól kezdve, a halandó bármit megtenne a megjelöltért, egyszerűen szerelmes lesz, végtelenül szerelmes, ami teljesen elvakítja. Ez a folyamat pedig egészen addig tart ameddig a nephilim meg nem szünteti. A megszüntetés folyamata nem nehéz, a nephilimnek csak akarnia kell, rágondolnia arra, hogy többé nem akarja maga mellett a halandót. Viszont miután megszüntette, a halandóban egy hatalmas lyuk tátong majd, fájdalmat érez és szenvedést, mintha csak az igazi szerelme hagyta volna el. Éppen ezért veszélyes halandókkal játszadozni. Ez alól csak az tesz kivételt, mikor az ember még a csók előtt beleszeret a megjelöltbe, így nem tud rá hatni a Megjelölt.
Akik Michael, Castiel, Gábriel, Uriel, Rafael leszármazottai legtöbb esetben szebbé és jobbá szeretnék tenni a világot, a vámpírok ellen harcolnak, az embereket védik. Viszont akik Lucifer leszármazottai, ők mindennek az ellentétei. Ők a világ ellen vannak fordulva, uralni akarják a világot, nem pedig segíteni.


© - A fajt és egyben az egész leírást az Éjszaka háza könyvsorozat története ihlette meg, saját ötletekkel megfűszerezve.

Képességek
Víz: Képesek akár megfagyasztani, felforralni, irányítani tetszés szerint bármikor. Ez a képesség azonban nem mindenkinél ugyanúgy jelentkezik. Van, aki egy félpohárnyival is megküzd, a feljegyzések szerint pedig a valaha legerősebb nephilim képes volt befagyasztani egy egész tavat is. Erejük korlátozott, leginkább attól függ, hogy mennyit gyakorolnak. Nem sajátítható el a víz formálásának művészete két másodperc alatt. Ugyebár erre szolgál az iskola, ahol minden megjelölt fejlesztheti saját képessigeit.
Akik a vízet birtokolják, egy szembetűnő képességgel rendelkeznek, ami talán nem is annyira képesség, inkább természetes adottság. Ez pedig a szembetűnő szépségük lenne. Az emberek megfordulnak utánuk, mintha csak vonzaná őket valami láthatatlan erő. Ők valamiért tökéletesnek néznek ki, még ha belülről romlottak is. Néhányuk ezt előszeretettel ki is használják. Egy fontos megjegyzés: A víz birtoklói csakis abban az esetben tudják használni a képességüket, ha bármiféle vízforrás van a közelükben, hiszen a semmiből nem tudnak vizet létrehozni.

Tűz: A tűz birtoklója bármikor, bárhol hajlamos tüzet gyújtani, viszont eloltani is. A fiatalabbak, kevésbé tapasztaltabbak először apró trükkökre képesek, mint egy gyertyta meggyútása, vagy egy kis tűzlángocska megjelenítése az ujjuk hegyén. Míg a már tapasztalt, idősebb megjelöltek, már képesek házak felgyújtására, ténylegesen hajlamosak irányítani a tüzet, az irányát, bármit. Persze ehhez mind sok-sok gyakorlásra van szükségük, anélkül soha nem tudják elsajátítani. Az ő különlegességük, hogy akár be is sétálhatnak a tűzbe, semmi bajuk nem lesz, maximum a ruhájuk ég el, de nem marad semmilyen égési sérülésük. Mondhatni immunisak a tűzre.

Levegő: A levegőt irányítani nem olyan könnyű. Talán nekik van a legnehezebb dolguk, rengeteg gyakorlás kell hozzá, érezniük kell, hogyan csinálják, hiszen a levegő mindenhol ott van, de mi mégsem látjuk, vagy halljuk. Egyszerűen megfoghatatlan. Eleinte a diákok azt tanulják meg, hogy hogyan érezzék... Igazán érezzék. Mint például próbálják szaglással érzékeltetni, tehát létre tudnak hozni akármilyen illatot. Akár egy virággal teli rét illatát, akár egy trágyakupac szagát. Miután ezt sikerült mindenkinek elsajátítaniuk, már tudnak méllyebb vizekre evezni, mint például elvenni egy másik ember levegőjét, ez igazán veszélyes lehet, hiszen az ember nem sokáig húzza levegő nélkül. Szelet tudnak létrehozni, sőt az idősebbek akár egész viharokat képesek kreálni csakis a gondolatukkal. Talán ez lenne az egyik legveszélyesebb képesség mind közül.

Föld: A föld mindenhol megtalálható. Az irányítójának nincs nehéz dolga, nem úgy mint a víznél. A birtoklója, ha elég ügyes és idős, hatalmas károkat tud tenni, akár elsüllyeszteni egy vagy több házat, fákat, bármit ami a talajon helyezkedik el. Mindent tönkre tud tenni, egy földrengéssel, aminek csak köze van a földhöz, tehát mi magunkat is. De ez csak keveseknek adatik meg, hiszen ehhez tényleg profi kell, hogy legyen a birtoklója, rengeteg gyakorlattal a háta mögött. A megjelöltek akik irányítani tudják a földet, egyben a kisebb növények irányítására is képesek, mivel a növények a földből táplálkoznak, onnan nyerik erejüket.

Szellem: A szellem birtoklása talán a legritkább. Aki képes a szellemet irányítani, mind jólelkűek és egyetlen életcéljuk, hogy segítsék az embereket, a földet. Ez a tulajdonságuk így alakul ki, ők nem lehetnek Lucifer leszármazottai. A szellem egy megfoghatatlan dolog. Aki a birtokában áll, az képes gyógyításra, bármilyennemű sérülést meg tud gyógyítani, de felélesztésre nagyon kevesen képesek, csakis az idősek, akik már több száz éve a földön vannak és folyamatosan gyakorlatban vannak. Megérzik ha a közelükben valaki bajban van, egyszerűen csak megindulnak az irányba ahová menniük kell. Ők maguk sem tudják ilyenkor, hogy hová mennek, egyszerűen csak mennek. Valamint azok a megjelöltek akik a szellem birtokában állnak, képesek halottakkal beszélni, viszont nem végtelenül. Az elhalálozás napjától még három napig van jelen a lélek, és ebben a három napban képesek beszélni a megjelölttel. Néha a lélek felkutatja a megjelöltet, valamiféle segítségkérés gyanánt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://world-of-mysteries.hungarianforum.com

The marked ones - A megjelöltek

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
world of mysteries :: Szerepjáték A-tól Z-ig :: Amit fontos tudni :: Rejtélyes fajaink-